Deltävling 3 och 4 avklarade

Under helgen avgjordes Norrlandscupens deltävling nr 3 och 4 i Östersund.  Det var ett 60-tal förare som körde och gjorde upp om placeringarna i klasserna F-Mini, Junior60, Junior125, Senior125 och KZ2. VKRC (Varggropens Kart Racing Club) hade 8 duktiga förare som deltog. Det har varit en mycket rolig och spännande helg med både fina placeringar, härlig gemenskap och bra kämpainsatser av  våra duktiga förare.

Cadetti, som är en uppvisningsklass, representerades av VKRC-förarna Saga Lönning och Ella Gafvelin, som båda två visade upp gokartsporten på ett utmärkt sätt. Dessutom fick de åka limousin till prisutdelningen.

I klassen mini var det spännande och täta lopp där vi hade hela 5 deltagande VKRC-förare. Stina Bonde kom på lördagen på en sjätte plats och på söndagen gjorde hon en jättefin körning och efter en nagelbitare till lopp slutade hon på 2a plats. Även William Gafvelin kämpade väl med en 11 plats under lördagen och en 9e plats på söndagen. VKRC har värvat flera nya förare som kör som debutanter. 2 av dessa har nu klarat av sin debutantperiod (3 tävlingar) och kör nu som nationella förare. Dessa är Isak Blomström och Fanny Pettersson som kämpade på mycket bra under båda dagarna. För Lili Näslund var det hennes första tävling under lördagen och även hon gjorde en lysande debut och detta gällde även under söndagens lopp där hon och de andra debutanterna visade att med mer träning så kommer de att klättra i resultatlistorna.

I den högsta klassen, KZ2, representerades VKRC av William Press som efter ett spännande lopp  vann tävlingen och som slutade på en andra plats på söndagen.

prispallen under söndagens tävling

Nästa tillfälle inom Norrlandscupen är en dubbeltävling den 22-23 juli och då är det Lycksele som står som arrangörer. Då kommer förhoppningsvis ännu fler förare från VKRC att delta och vi hoppas på fina resultat även då.