Norrlandscupen deltävling 5 & 6

Nu i helgen avgjordes Norrlandscupens deltävling nr 5 och 6 i Lycksele.  Sammanlagt deltog ett 80-tal förare och gjorde upp om placeringarna i klasserna F-Micro, F-Mini, Junior125, Senior125 och KZ2. VKRC (Varggropens Kart Racing Club) hade 11 duktiga förare som deltog. Det var en helg fylld av karting, racing och kamratskap.

Start i Cadetti

I klassen Cadetti, som är en uppvisningsklass, representerades VKRC av Saga Lönning, Emilio Ahlqvist, Daniel Andersson och Ella Gafvelin, som visade upp gokartsporten på ett utmärkt sätt. Det är bland dessa vi kanske återfinner framtidens racerförare.

Starten i F-Mini med Stina med nr 28 näst längst fram

I klassen mini var det spännande och täta lopp där vi hade hela 6 deltagande VKRC-förare bland de 24 startande. Under lördagen var det en tung dag resultatmässigt i finalen trots fina resultat tidigare på tidskörningen. Mikael Andersson slutade som bäste i klubben på sin 11:e plats. Därefter kom Fanny Pettersson på 15:e plats och på en 17:e plats kom debutanten Marvin Ahlqvist tätt följd av Stina Bonde på plats 18, Lili Näslund på en 19:e plats och William Gafvelin som kraschade efter några varv och fick uppsöka akuten men där det slutade relativt väl med en bruten arm och en 20:e plats.

Lili och Mikael
William Gafvelin

I den högsta klassen, KZ2, representerades VKRC av William Press som efter ett väl genomfört lopp kom på en 4:e plats.

William Press

Efter finalerna var det dags för en superfinal där finalresultatet bildade startlista. I klassen F-Mini slutade Stina Bonde 5:a och efter henne kom Mikael Andersson på plats 10, Fanny Pettersson fick plats 12 och följdes av Lili Näslund på plats 13 och Marvin Ahlqvist på plats 17. I KZ2 kom William Press i denna superfinal på en 5:e plats.

Prisutdelning i Cadetti

Under söndagen var det dags för deltävling 6. Bland Cadettiförarna var det samma laguppställning som deltog. Här var det glada och ivriga förare som visade hur man ska köra i ett soligt Lycksele. Full gas och fin kurvtagning med fina omkörningar.

Fanny
Marvin

Det var taggade och revanschsugna ungdomar som satte sig bakom ratten i klassen F-Mini. Stina körde sig till en 4:e plats i det tighta startfältet. Mikael slutade på 19:e plats och plats 21-23 togs av Marvin, Fanny och Lili.

I KZ2 körde William Press upp sig från en 9:e plats till en 5:e efter ett motorhaveri.

Nu har samtliga deltävlingar avgjorts och nästa tillfälle inom Norrlandscupen är finalen i Vuollerim. Då ska finalresultaten göras upp om och vi hoppas på fina resultat och lika härlig gemenskap även då.