Träningsregler

Träningsregler vid Varggropens Kart Racing Club

Träningstider:

Måndagar kl. 18-21
Torsdagar kl. 18-21

Vissa tillfällen kan banan vara bokad vid dessa tidpunkter och då kommer träningen att flyttas till annan dag/ tid. Håll koll via hemsida och WhatsApp-gruppen.

Träningsregler:


Under rådande omständigheter med föreskrifter och restriktioner så har vi beslutat följande rutiner för våra träningstillfällen:
Stannar hemma vid sjukdomssymptom
Extra viktigt att vi håller avstånd
Begränsa deltagare i depån, en (1) ansvarig ledare/ förare vid träning
Supportrar få hålla sig på läktaren eller utefter vägen
Klubbstugan stängs, inget ombyte (kom ombytt), vi är ute mellan körningarna. Toaletter finns tillgängliga.

Detta för att möta Folkhälsomyndighetens direktiv:
Undvika närkontakt
Idrottsutövande utomhus
Begränsa åskådare/deltagare
Undvik onödigt resande samband med idrottsutövande

Det är obligatoriskt med giltig förarlicens och betalt medlemskap samt godkänd kart, miljömatta och personlig utrustning. Ansvaret ligger hos förare/mekaniker att vara insatt i SBF:s regler. Den träningsansvarige har full rätt att tillrättavisa eller avvisa personer som inte följer uppmaningar, regler eller visar ett olämpligt beteende.

Respektive träningsgrupp ska vara beredd att åka ut på banan så fort föregående grupp är i depån. Kartarna ställer upp i anvisat utfartsområde. Vi väntar inte in om någon inte är klar, denne får ansluta senare.

När man fått klartecken att starta och kör ut på banan är det viktigt att följa reglerna dvs. hålla upp handen samt stanna och kontrollera att ingen kommer körande i depåkurvan.

Vid avslutat träningsheat stannar man karten i anvisat depåområde. Om alla kommer in samtidigt så ska man sitta still tills alla i heatet har kommit in. Därefter flyttas karten manuellt (vagn/rulla) till serviceområde.

Rökning sker alltid utanför grindarna.