Final

Norrlandscupen är avgjord med VKRC högst upp på pallen.

Lördagen den 12 augusti samlades ett 60-tal förare i Vuollerim( strax söder om polcirkeln) för att göra upp om slutresultatet i Norrlandscupen. Vi hade totalt 9 st förare ifrån VKRC (Varggropens Kart Racing Club) som deltog. Dagen inleddes med träningar och efter förarsammanträdet så visade cadettiförarna upp sig. Från VKRC hade vi #12 Saga Lönning, #23 Ella Gafvelin och #83 Emilio Ahlqvist. Dessa gjorde ett toppenjobb med sina körningar och visar att det finns framtidstro för kartingsporten. Cadetti är en uppvisningsklass där förarna är mellan 7-10 år gamla och det är bland dessa vi kanske kan hitta framtidens racingförare.

I klassen F-mini var det 20 deltagare och det var en hård kamp om de sista poängen inför sammanräkningen. VKRC hade 5 st deltagande VKRC-förare bland de 20 startande. I förfinalen hade #28 Stina Bonde tät-känning och låg 4a inför slutfinalen. Även #84 Lili Näslund och #83 Marvin Ahlqvist som båda började köra tidigare i sommar gjorde en topp-prestation. #81 Fanny Pettersson kämpade på med strulande kart och #45 William Gafvelin kom till start trots att han bröt armen för tre veckor sedan.

I den högsta klassen, KZ2, representerades VKRC av #21 William Press som efter en strålande körning hamnade på 1a plats i förfinalen. Även i slutfinalen knep han segern efter att ha kört ifrån de andra på ett imponerande sätt.

Efter finalerna var det dags för en slutfinal som även den gav poäng till slutställningen i cupen. I klassen F-Mini slutade Lili Näslund på en fin 12e plats. Marvin Ahlqvist, som efter denna helg blev av med debutantränderna, slutade på en 14e plats trots tidstillägg. Tätt därefter kom William Gafvelin, Fanny Pettersson samt Stina Bonde varav de två sistnämnda hade tekniska problem med kartarna.
På kvällen var det bankett med prisutdelning där man räknade ihop alla tävlingar i Norrlandscupen. Cadettiförarna kom alla på en delad 1a plats och fick varsin stor pokal samt publikens jubel.

I F-mini kom Stina Bonde på en välförtjänt 4e plats totalt av 29 deltagare. William Gafvelin slutade på 15e plats, Fanny Pettersson kom på 17e plats och Lili Näslund slutade på en 18e plats. Förare från VKRC som deltagit men inte kört så många deltävlingar att de räknades in i sammandraget är Marvin Ahlqvist, Isak Blomström, Mikael Andersson och Johan Andersson.
I KZ2 kom William Press på en 1a plats även här. VKRC har även haft föraren Simon Svensson som deltagit under säsongen.

Säsongen som inleddes med en hemmatävling i Örnsköldsvik har bjudit på en växande skara förare och då har vi även ett helt gäng som ännu inte börjat tävla ännu. Nästa år hoppas vi på ännu fler fina prestationer och en fortsatt härlig gemenskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *