NC deltävling 1 avgjord

Årets första deltävling i Norrlandscupen

Under den gångna helgen har den första deltävlingen i Norrlandscupen avgjorts på Alvik i Umeå. Det var ett härligt gäng barn och vuxna som laddade upp på lördagen med träning innan det var dags på söndagen för tävling. Glädjande nog har Varggropens Kart Racing Club, VKRC, lyckats värva många nya förare och var största klubben i klasserna Micro och Mini. Totalt var det 60 förare anmälda varav VKRC ställde upp med 13 förare.

Varggropens Kart Racing Clubs foto.
prisutdelning i klassen Cadetti

I klassen Cadetti, som är en uppvisningsklass, representerades VKRC av Max Olerts som visade upp sig på ett utmärkt sätt. Han gjorde ett toppenjobb med fina körningar och visar att det finns framtidstro för kartingsporten. Cadetti är en uppvisningsklass där förarna är mellan 7-10 år gamla och det är bland dessa vi kanske kan hitta framtidens racingförare.

Varggropens Kart Racing Clubs foto.
prisutdelning i klassen Micro

I klassen Micro som är den första tävlingsklassen, hade vi 4 förare som tampades om placeringarna. Dessa var Mio Olerts som slutade på en fin 6:e plats och sedan hade vi Ebba Mårtensson på plats 8 tätt följd av Emilio Ahlqvist, och Ella Gafvelin. Alla dessa är debutanter och får därmed starta sist i tre tävlingar innan de räknas som nationella förare.

Varggropens Kart Racing Clubs foto.
prisutdelning i klassen Mini

Klassen Mini bjöd på många täta lopp med spännande racing där tillslut Johan Andersson slutade på 5:e plats och sedan följde Lili Näslund, Marvin Ahlqvist, Mikael Andersson, Elias Edstrand och Fanny Pettersson och på 13:e plats kom Melvin Jacobsson. Men det är väldigt tätt och snabba kast i racing där ett enda litet misstag kan innebära att man tappar flera placeringar och det kommer att bli spännande att se vad dessa förare kommer att prestera under den kommande säsongen.

I klassen J125 hade VKRC en tävlande, William Gafvelin, som slutade på en 11 plats. Detta var hans första tävling i klassen och en strulande motor satte stopp för bättre placering.
Varggropens Kart Racing Clubs foto.

Nästa tillfälle är en dubbeltävling den 2-3 juni och då är det Skellefteå som står som arrangör. Vi hoppas på många fina lopp och täta dueller även då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *