Deltävling 2 och 3 i Norrlandscupen

Under helgen 2-3/6 har det avgjorts två deltävlingar i Norrlandscupen. Denna gång var det Skellefteå som stod för värdskapet. Det var ett 60-tal förare som körde och gjorde upp om placeringarna i klasserna F-Mini, Junior60, Junior125, Senior125 och KZ2.

I klassen Cadetti, som är en uppvisningsklass, representerades VKRC av Max Olerts som visade upp sig på ett utmärkt sätt under båda dagarna.

Under lördagen hade VKRC (Varggropens Kart Racing Club) 5 deltagare i klassen Micro, som är den första tävlingsklassen. Dessa var Hugo Nordgren, som gjorde sin tävlingsdebut och slutade på en finfin fjärdeplats. Mio Olert gjorde flera fina körningar och slutade på 7:e plats och sedan hade vi Ebba Mårtensson på plats 11 tätt följd av Ella Gafvelin och Emilio Ahlqvist. Det var fina körningar och duktiga barn som kämpade på i värmen.

På söndagen valde Emilio att vila och de andra körde på med bra resultat även där. Mio Olert kom på en femte plats, Hugo Nordgren körde in sig på en 7:e plats och på en 11: plats kom Ebba Mårtensson strax före Ella Gafvelin. Det är så roligt att det är så många Micro-förare då klassen i fjol fick ställas in vid ett flertal tillfällen då deltagarantalet var för få.

Lördagens resultat i klassen Mini var otroligt spännande med flera täta dueller där tillslut Johan Andersson slutade på en fin 4:e plats. På 7:e plats kom Marvin Ahlqvist sedan följde Lili Näslund på en 9:e plats och Fanny Pettersson på en 11:e plats.

Efter en natts vila så var det racedags för det här duktiga gänget igen. Söndagen var inte lika varm men bjöd på många spännande racingsituationer. Det slutade med att Johan Andersson kom på 4:e plats efter att sånär hamna på pallen. Marvin Ahlqvist slutade på en 6:e plats tätt följd av Fanny Pettersson och Lili Näslund. Det är jämna förare och det är spännande ända till mållinjen.

I klassen J125 hade VKRC två tävlande, William Gafvelin och Stina Bonde. De kämpade väl och följde varandra tätt i resultatlistan. Stina slutade under lördagen på en nionde plats och William kom tätt efter på 10:e plats. Under söndagens lopp var taktiken att köra ifrån några norrmän men det slutade tyvärr med att båda VKRC förarna istället åkte ut och hamnade på plats 12 och 13.

I den snabbaste klassen KZ2 hade VKRC en förare, William Press. Han har vunnit Norrlandscupen i två år och nu gjorde han säsongsdebut. Med noll timmars körning i kroppen för i år kom han in och placerar sig på andra plats under båda dagarna. 

Nästa tävling är den 17/6 och då är det Piteå som står för arrangemanget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *