Vilken utveckling vi haft i klubben!

Den 25 augusti avgjordes årets Norrlandscup i karting. Det var på Luleås motorbana som det hela utspelade sig. Varggropens Kart Racing Club har växt och är nu en av de största klubbarna i Norrland. Det har varit en otrolig utveckling och det är så skoj när det är många förare som både tränar och tävlar tillsammans. Barnen och ungdomarna sporrar varandra och har samtidigt väldigt roligt tillsammans, både på träningar och tävlingar.

Under finalen i Luleå hade vi en Cadettiförare som visade att han klarar både att köra på torrt och blött underlag. Albin Rönnbäck heter han och han visade upp sig på bästa sätt tillsammans med de andra i klassen.

Då det lagom till finalen började regna så blev det hektiskt arbete i depån med snabba däckbyten. I F-Micro hade vi Ville Häggkvist som hade chans på sin första pallplats men som tyvärr råkade ut för en gasvajer som gick av och han tog sig inte ut och slutade sist. Men hans körning var det minsann inget att klaga på. På en fin 5e plats slutade Ebba Mårtensson tätt följd av Emilio Ahlqvist som körde upp sig 9 placeringar under finalloppet. Hugo Nordgren slutade på en åttonde plats, efter att haft strul även han i förfinalen, och på en 18e plats kom Ella Gafvelin.

Klassen F-Mini körde Marvin Ahlqvist till sig en femte plats jagad av Johan Andersson som kom 6a. Fanny Pettersson kom på en åttonde plats och Melvin Jakobsson gjorde en fin insats och slutade på en 10:e plats tätt följd av Elias Edstrand. Det allra flesta av dessa VKRC förare började köra för ungefär ett år sedan och har redan kommit långt. De utmanar varandra på träningarna och tillsammans hjälper de varandra att köra bättre.

I J125 hade VKRC en förare, William Gafvelin, och han slutade finalen på en 11:e plats efter att ha gjort några riktigt fina omkörningar. Startsnabbast av alla idag var nog vår KZ2 förare William Press som hade en otrolig reaktionsförmåga och plockade starten i sitt finalheat. Han lyckades hålla alla bakom sig och vann sin klass.

Efter finalloppen var det dags för middag med bankett och prisutdelning. Det har under säsongen blivit ett flertal pallplatser för VKRC-förarna och det är många som har tagit flera kliv i sin utveckling under sommaren som gått. Nu lider säsongen mot sitt slut och det återstår en info/prova på dag den 1 september kl: 11.00 då vi hoppas kunna locka ännu några fler fartglada ungdomar till vår fina klubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *