Härligt gäng!

Under föregående helg, lördag och söndag 20-21 juli, kördes Norrlandscupens deltävlingar 3 och 4 i Lycksele. Det var drygt hundra anmälda förare och av dessa fanns 17 st från Varggropens Kart Racing Club (VKRC). Under båda dagarna så var det jämna lopp och många täta dueller på banan.

Det är roligt att se de nya cadettiförarna som är så ivriga att köra sina uppvisningar och flitigt putsar på sina kartar mellan loppen. I Cadetti deltog Eddie Nilsson, Albin Rönnbäck, Albin Rossander, Valter Hägglöf och Harry Gidlund. Flera av dessa var på sin första bortatävling och det är en del att hålla reda på, vilket de klarade galant. Det är en härlig sammanhållning mellan dessa och de hjälper varandra, liksom det fungerar i de flesta andra klasserna.

Klassen F-micro var så stor så där delade man upp tidskörningen i 2 grupper under de två tävlingarna. VKRC representerades här av Ville Häggkvist, Emilio Ahlqvist och Hugo Nordgren. Alla tre gjorde finfina insatser under både lördagens som söndagens lopp och slutade under lördagen precis utanför pallen. Under söndagens final och sedan superfinal lyckades Ville knipa en 3:e respektive 2:a plats vilket är väldigt bra gjort i den hårda konkurrensen. De är jämna förare alla tre och de har alla tagit ett kliv uppåt under denna säsong.

I F-mini hittade vi Ebba Mårtensson, Ella Gafvelin och Elias Edstrand körandes för VKRC. Det är tre duktiga förare som kämpade på i värmen. Det är tufft motstånd och det gäller att både förare och mekaniker presterar på topp för att ta topplaceringar. Under lördagen slutade Elias på en fin 7e plats, Ebba kom på plats 13 och Ella på plats 16. Det var i stort sett samma placeringar under finalen på söndagen vilket ger jämna och fina prestationer.

De äldsta från klubben vid denna tävling var förarna i J125 där vi hittar Marvin Ahlqvist, William Gafvelin, Fanny Pettersson, Lili Näslund, Stina Bonde och Kristoffer Pettersson. Det är en tuff klass med delvis hårda tag och snabb körning. Farten kan ligga på drygt 100 km/h under körningen och då att pressa det man har med en dm avstånd till motståndarna och sitta några cm över marken…de gör en tuff prestation, våra J-125förare.  En regnskur under lördagsfinalen ställde till en del för flera av förarna. Resultatmässigt så låg Marvin bäst till under lördagen på pallplats men åkte ur i regnet och William blev prejad och kedjan hoppade. De slutade på plats 19-20 tillslut. Lili kom på en 8:e plats, Fanny och Stina på plats 11-12 och Kristoffer på plats 16. Under söndagen var det även en superfinal där antalet varv ökade från 10 på träning till 24 varv i superfinalen och här blev resultatet Marvin på plats 5 tätt följt av Lili. Fanny, William och Kristoffer på plats 10-12 och Stina slutade på 14e plats.

Nu är halva tävlingssäsongen i Norrlandscupen avverkad och nästa lopp är i Umeå den 10-11 augusti då vi hoppas på lika fina prestationer och härlig gemenskap!  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *