Hemmatävling i dagarna två

Då ett välbekant virus satte upp riktlinjerna för vårens och sommarens träningar och tävlande så var det med pirr i magen som Varggropens Kart Racing Club, VKRC, inledde tävlingssäsongen i Norrlandscupens kartingserie. Det blev en rivstart med dubbeltävling den 27-28 juni på hemmabanan i Varggropen dit ett 80-tal kartingförare med mekaniker anmälde sig. Det var deltagare från Vuollerim i norr till Borlänge i söder. Fredagen inleddes med träningar och för vissa mekaniker blev det en sen kväll med en hel del skruvande på kartarna.  

Tävlingshelgen inleddes på lördagen med två träningsheat på morgonen innan tidsskörningen. Därefter var det två kvalheat för att sätta startordningen i finalheatet. Båda dagarna bestod av många fina lopp och spännande omkörningar. VKRC hade totalt 17 deltagare som tävlade under helgen och är en av de största klubbarna i Norrland sett utifrån antalet aktiva förare. 

I klassen cadetti, där deltagarna kan köra from det år de fyller 6, återfanns från VKRC fyra deltagare i form av Albin Rossander, Valter Hägglöf, Isa Nilsson och Harry Gidlund. Cadetti är en uppvisningsklass där alla är vinnare och där syftet är att lära sig kartingens regler och körning. Det genomförde de här förarna på ett utmärkt sätt båda dagarna och kanske är det här vi hittar morgondagens F1 förare.

Prisutdelning till cadettiförarna

Nästa klass är F-micro där VKRC representerades av Linus Sjödin, Albin Rönnbäck och Eddie Nilsson, tre stycken debutanter i klassen som kämpade tillsammans med övriga deltagare. Det var många spännande lopp med täta dueller och fina omkörningar. Under lördagen placerade sig Eddie på en 6e plats, Linus på en 9e plats och Albin slutade på en 12e plats efter strul med karten. På söndagen klättrade samtliga i resultatlistan och till sist stod Eddie på en 5e plats, Linus kom på en 7e plats och Albin på en fin 8e plats. Detta i ett startfält bestående av 12 förare där flera kört i klassen under tidigare år.

Mikro

I F-mini var det spännande för några av hemmaklubbens mammor. Det var nerver utanpå kroppen under körningarna då samtliga tre deltagare i klassen låg i topp efter tidskörningarna och det var otroligt små marginaler mellan Elias Edstrand, Ville Häggkvist och Ebba Mårtensson. Lördagens finaler slutade med Elias överst på pallen och bredvid sig på en 2a plats fick han sällskap av Ville och Ebba slutade på en fin 4e plats. Söndagen blev lika spännande den och förarna bytte placeringar allt under dagens lopp. Till sist slutade dagen med Ville på topp och Elias på en 2a plats. Ebba slutade 5a men till nästa tävling lär inte grabbarna stå säkert. Det är skoj med så många tjejer som deltar och i F-mini var det i helgen sex killar och fem tjejer.

Mini

J60 är en klass där VKRC tidigare inte haft några deltagare men i år hade vi två stycken. Emilio Ahlqvist och Hugo Nordgren representerar klubbens färger under dessa tävlingar och de gjorde detta med bravur. Hugo slutade på en 3e plats under båda dagarna och Emilio på en 8e respektive 7e plats. Det var starka insatser och fin körning ifrån båda klubbens deltagare.

Nästa klass är J-125 där man börjar köra stor kart och nu går det undan, uppemot 120 km/ h kan de komma upp i. Det är också den klass som VKRC hade flest deltagare i under helgen och dessa var Kristoffer Pettersson, Ella Gafvelin, Marvin Ahlqvist, Lili Näslund och William Gafvelin. I klassen var det hela 21 deltagare och detta gjorde att det emellanåt var väldigt trångt på de 665 meter som banan består av. Efter lördagens lopp stod det klart att Marvin placerade sig på en 3e plats, Lili slutade på en 6e plats och på en 10e plats kom William. Kristoffer slutade på en 17 e plats och Ella, som var ny i klassen, kom på en 18 plats. Även under söndagen var det tuff körning med ett flertal avåkningar och många spännande lopp där deltagarna bytte positioner med varandra. Här landade Lili på en 5e plats, Marvin kom 7a. En nöjd Ella slutade 13e och mindre nöjda var Kristoffer och William som slutade på en 14e respektive 15e plats.
I klassen KZ2 hade VKRC ingen deltagare men även här var det dramatik och spännande lopp innan det stod klart hur placeringarna skulle fördelas.

J125

Under båda dagarna var tävlingarna publikfria. Trots det fanns det entusiaster som stod utanför stängslet för att få en glimt av förarna och se deras fartfyllda framfart. Nu laddar vi för en fortsatt fin sommar med kommande lopp bestående av nervkittlande körning och härlig, fast distanserad, gemenskap.

de flesta av VKRCs förare