Lycksele

I lördags var det dags för tävling nr 3 i Norrlandscupen. Denna avverkades i Lycksele. Där brukar det vanligtvis vara fullt pådrag då gokarttävlingen brukar inleda motorveckan, som i år är inställd.

Under fredagen var det ett allmänt parkeringskaos. Vi som var där kommer att ha ett minne av en man på en gul moped. Men efter att alla kommit på plats och satt upp sina husvagnar/husbilar och depåtält så var det full fart. En del åkte och badade och en del var kvar och hängde med kompisarna och kollade in banan. Framåt kvällen var det träningar där olika inställningar testades på kartarna.

Lördagen inleddes kl. 8.00 med att alla klasser hade två omgångar träning innan det var dags för tidskörningen. Tidskörningen är en viktig del då den sätter startordningen i de efterföljande heaten.

I F-Micro hade VKRC denna tävling Linus Sjödin, Eddie Nilsson och Albin Rönnbäck som representanter för klubben. Dessa tre pojkar, som klarade tidskörningen fint, är debutanter och i och med detta startar man i slutet av fältet oavsett hur tidskörningen går. Alla körde upp sig under heaten och i finalen slutade Eddie på en 8e plats, Albin på en 11e och Linus på en 12e plats. Nu har de avklarat sina tre debutanttävlingar och det ska bli spännande att se hur kommande lopp där de inte längre behöver starta i slutet kommer att bli.

Albin
Eddie
Linus

Jämna och spännande lopp var det under hela dagen i klasen F-Mini där klubbens samtliga deltagare kampades i toppen och bytte platser med varandra om vartannat. I finalen slutade Elias Edstrand på en fin 2a plats, Ville Häggkvist slutade 4a, Ebba Mårtensson landade på en 5e plats efter en snygg uppkörning från sin 13:e startplats och Emilio Ahlqvist, som pga. en avhoppad kedja fick bärgas in, slutade på 15e plats efter att ha varit på 3e plats i heat 2.

F-Mini

Ensam representant för VKRC mot främst två bröder från Luleå, där hittar vi Hugo Nordgren i klassen J60. Under hela dagen var det en tät kamp mellan dessa tre om pallplatserna. Det slutade med att Hugo hamnade på en välförtjänt 3e plats, men bröderna ska inte tro att de sitter säkert….

J60 med Hugo i orange kart

I J125 var det en ren cirkus under eftermiddagens heatkörning och final. Under heat 1 var det omstarter i massor som också slutade med att fyra förare fick bärgas efter att ha kraschat ut. Syskonen Ella och William Gafvelin var bland dessa. Där fick mekanikern fullt upp med att försöka byta delar i kartarna inför heat 2. Det gick bättre för Marvin Ahlqvist som efter heat 1 låg på en 3e plats och Kristoffer Pettersson körde till sig en fin 10e plats. Lili Näslund hade en tung dag men i finalen slutade hon på en 12 plats precis efter William som körde upp sig 8 platser i finalen. Marvin slutade på en 6e plats efter tuffa kamper i toppen. Kristoffer var ute i gräset, inte bara en utan två gånger, efter tuffa närkamper och landade en 21a plats. Ella körde även hon upp sig till en 18 plats i det 24 startande stora startfältet.

Bilden kan innehålla: 1 person, himmel, utomhus och natur
starten i J125

Klassen Cadetti där alla är vinnare, visade verkligen upp för de större klasserna hur mastervarv ska se ut. Förarna som startade i VKRCs färger var där Albin Rossander och Isa Nilsson. De fick efter sina fem körningar motta publikens jubel och välförtjänta pokaler.

Bilden kan innehålla: 1 person, moln, himmel, motorcykel och utomhus