Äntligen är säsongen igång!

Pga pandemi och uppskjutna tävlingar så var det grymt tävlingssugna barn och ungdomar (samt vuxna) som längtat att årets kartingsäsong ska dra igång här i Norrland. Det har körts träningar på Varggropens bana och klubben har fått några nya förare under våren som kommit igång bra på träningarna.

Så äntligen, för några veckor sedan drog den efterlängtade kartingpremiären igång här uppe i norr. Det var med en dubbeltävling i Vuollerim, världens nordligaste tävlingsbana för karting. Det var en tapper skara förare med tillhörande team som kämpade på i den drygt 33 gradiga värmen. Det blev några fina pallplatser till klubben och kämparinsatserna var på topp av samtliga förare, både från Varggropen och andra klubbar.

Den gånga helgen bjöd inte på samma värme utan nu var det väderapparna som gick heta då det var växlande och regnskurar som gällde när deltävling 3 gick av stapeln i Luleå. För första gången på många år har Varggropens Kart Racing Club förare i samtliga klasser i Norrlandscupen. Det är inte många klubbar här uppe som kan stoltsera med det.

I Cadetti representerades klubben av Saga Palmgren som gjorde tävlingsdebut, och vilka uppvisningskörningar hon presterade. Bra jobbat Saga!

I tävlingsklassen F Micro var det hela fem förare från klubben där Linus Sjödin klämde till med en 2a plats. Isa Nilsson, Valter Hägglöf, Albin Rossander och Albin Rönnbäck körde fina race i det 18 personer stora startfältet. För vissa förare var det sista tävlingen som debutanter och en del gjorde sin första som nationell förare. Det var tighta och spännande lopp som det bjöds på med fina kämparinsatser.

Nästa klass, F Mini, hade en VKRC deltagare i form av Ville Häggkvist. Han hade lite strul med en kart som inte riktigt ville komma upp i varv men fick till det i finalen och krigade till sig en 2a plats. Väl kämpat hela teamet som inte gav upp utan kämpade på hela vägen in i mål.

Även i J60 har vi en förare som hade en hel del motorstrul under hela dagen men kämpade på väl. Eddie Nilsson var lugnet själv när mycket strulade. Imponerande att lyckas behålla lugnet när karten inte vill starta och alla andra åker iväg. Nästa race så tar du dem Eddie, du har farten!

En riktigt tuff klass är J125 där många vinnarskallar kämpar hårt för att komma första över mållinjen. Även här hade vi VKRC på pallen i form av Hugo Nordgren på en 2a plats. Inte långt därefter kom Ebba Mårtensson och även Ella Gafvelin. Det är väldigt spännande och händelserika lopp som det bjuds på i den här klassen och ibland kan det vara väldigt pirrigt och nervöst att stå på sidan om och se på.

S125 har under vissa tävlingar blivit inställd pga. få startande men i Luleå var det ett gäng som gjorde upp om de högsta valörerna. Marvin Ahlqvist körde riktigt bra och tampades om pallplatser och slutade även 2a i en jämn final med hård kamp om platserna två och tre.

I den högsta klassen, KZ2, deltog William Gafvelin och kämpade mot en strulande växellåda men lyckades genomföra alla dagens lopp. I den här klasen kör man 6-växlade kartar och det går undan när de kör.

VKRC hoppas så klart att ännu flera förare som vill komma och hänga med i vårt farttokiga och härliga gäng. Träna eller tävla med oss och kanske bli nästa F1 stjärna. Nästa tävling är för några deltagare SM och andra siktar på den fortsatta Norrlandscupen i Lycksele i mitten av augusti.